Пловдивчани с големи сърца се включиха в благотворителната вечер, която се проведе снощи под мотото  „Деца помагат на деца на загинали и починали служители от МВР в Пловдивска област“.. Те се събраха в хотел „Марица“, за да подадат ръка на младежите, чиито бащи са дали живота си, изпълнявайки служебния си дълг. 5000 лева ще бъдат разпределени между 20 деца преди Коледа. Освен това те ще получат пакети със сладкиши за празниците.  

Своя картина за каузата дари младата художничка Венета Павлова, а със свои картини в търа се включиха известните пловдивски артисти Никола Певичаров, Станимир Видев, Атанас Хранов.  

Пловдивски хотелиер се сдоби с  футболна топка на спортната легенда Христо Бонев и фланелка с личен автограф на двукратният олимпийски шампион по кану каяк Николай Бухалов, като плати 300 лева за тях. 

Пловдивските певици – Веси Бонева и Елица Лалова също подкрепиха каузата. 

В благотворителната инициатива се включиха представителите на различни институции в града, политици, общественици и едри предприемачи. 54 деца танцуваха и пяха, за да подкрепят младежите останали без родител. За всички тях бяха предвидени подаръци от спонсори на събитието.

Сред гостите бяха зам.-директорът на Областна дирекция на МВР – Пловдив комисар Димитър Събчев,  ст. експерт в Дирекция „Протокол и връзки с обществеността“ на ОД на МВР – Пловдив Анелия Влакхинова, заместник-кметът по „Спорт, младежки дейности и социална политика“ в Община Пловдив Георги Титюков, кметът на Район „Централен“ Георги Стаменов и Веселина Стоянова от Пресцентъра на Община Пловдив, председателят на ДПС в Пловдив Али Байрам, кметът на Марково Пламен Кабаков, Георги Димитров – Управител за Пловдив на Агенция за недвижими имоти „Ремакс”, художникът Стефано Поповски – негова картина също бе предоставена на търга и писателят Панчо Панчев и много други пловдивчани с добри сърца.