Любителски бягания в подкрепа на бебе Мая организират Стара Загора Тича и Пловдив Тича на 15 декември. В Стара Загора бегачите се събират в 10 часа на езерото “Загорка”, а в Пловдив в 9 часа на Гребната база, пише Actualno.com.

На сборните пунктове ще има кутии, в които могат да се дарят средства за малката Мая, която страда от вродена мускулна дистрофия с мерозинов дефицит. Надежда за детето е лечение със стволови клетки в клиника в Турция, за което са нужни 55 хиляди лева, непосилна за семейството сума.

Снимки: Фейсбук

 

Благотворителен концерт в помощ на Мая на 16 декември пък организира клубът по спортни танци „Меджик степ” от 18 часа в Спортна зала „Иван Вазов”, в помощ на бебе Мая. В него, освен танцьорите на клуба, ще участват още Лора Герджикова, Милица Тодорова и Гергана Тодорова.

Припомняме, че общинският съвет на Стара Загора отпусна еднократна помощ от 4 хиляди лева, а на много места в града са поставени дарителски кутии. На 13 и 14 декември в Регионална библиотека „Захарий Княжески” ще има благотворителен базар в помощ на бебе Мая.

Дарителска сметка
Банка Райфайзен банк
Титуляр: Мая Христова Христозова
MAYA HRISTOVA HRISTOZOVA
Населено място: гр. Стара Загора
IBAN: BG88RZBB91551009737351
BIC: RZBBBGSF
Валута: BGN (лева)

StaraZagoraRun/PlovdivRun e създаден с идеята за целогодишно бягане (всяка събота и неделя). Бяга се по предварително маркирано трасе. Целта на организацията е да се популяризира бягането и хората да живеят по-здравословно.