След дъжд, дъжд и пак дъжд, който времето ни готви тази седмица, сняг нахлува в Пловдив през уикенда. Ако сте прибрали шапките, шаловете и ръкавиците, обезсърчени от мекия зимен сезон, време е да преразгледате действията си.

След дъждовни делнични дни, в края на седмицата синоптиците предричат спад на температурите, а с това и дъждовните капки да преминат към снежна форма. Още повече - предупреждават ни за истинска зима и последователен снеговалеж поне 5 дни. Като се започне от събота, та чак до средата на другата седмица. По-нататък остава необозримо дали пък февруари няма да компенсира безкомпромисно и продължително сухата и топла обстановка до момента.

Но до събота има време, а до тогава въоръжете се с чадър. Дневният ред за работната седмица е... мокър. Пловдив вече започна да подгизва, а това е само началото.  

Температурите през първите няколко дни ще бъдат крайно благосклонни - дори минималните няма да падат под психологическата граница от 0 градуса, а максималните ще достигат стойности от 6 до 9. Вятърът ще е слаб от изток, а температурите ще се колебаят между 2 и 6 градуса. Не се очертава слънце да пробие и изобщо в близките 10 дни, времето ще бъде предимно облачно, а в събота температурите ще се сринат, като през новата седмица снегът ще върви в компелкт с отрицателни стойности.