За поредна година община Пловдив бе отличена на церемонията по награждаване на най-успешните дестинации за 2014 г. по време на международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо 2015 година”, която се проведе в София от 12 до 14 февруари. Градът спечели приза за „Утвърждаване имиджа на България като туристическа дестинация”.

На туристическото изложение екипът на ОП „Туризъм“ заложи на презентацията на града като представи непрекъснатото му движение от епоха в епоха, от древност към модерност, от застинала красота към усещане за вечна хармония. Улични актьори и музиканти пресъздадоха неповторимата атмосфера на Стария и Новия Пловдив.

Акцент в програмата беше изпълнението на класическа музика, с което бе представен емблематичния за града Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща”. Сред музикантите бе и основателя и главен артистичен двигател на фестивала - флейтистката Мила Павлова. Актьорите от театър „Хенд“ забавляваха гостите с поредица от скечове, а всички посетители на щанда имаха възможност да си направят снимка за спомен с атрактивен мим, както и да се насладят на някои традиционни специалитети.

Представителите на туристическия бранш бяха поканени да участват в Шестото издание на международната среща на туроператорите, която предстои да се проведе в Пловдив от 22 до 25 април 2015 г., и която посреща повече от 150 представители – туроператори и журналисти от България и света.

През 2014 г. Пловдив, постигна ръст на реализираните нощувки от 13% спрямо 2013 г., нареди се сред десетте най-предпочитаните места за туризъм според класацията на Lonely Planet и спечели титлата „Европейска столица на културата за 2019 г”.

TrafficNews.bg