Пиян шофьор, който избяга два пъти от полицейски служители по пътищата в Пловдивска област, бе издирен  и арестуван от униформените в село Плодовитово.    

От пресцентъра на МВР заявиха, че в РУ – Първомай е започнато бързо производство срещу 52-годишен мъж за оказана съпротива на полицейски служители. Около 20.40 часа вчера в село Градина патрул на районното управление спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген“.

Водачът бил във видимо нетрезво състояние и не носел в себе си документи за самоличност. Докато служителите се подготвяли да го тестват с дрегер за алкохол, мъжът подал газ и потеглил внезапно. След кратко преследване автомобилът бил засечен в село Плодовитово, но шофьорът отново успял да избяга.

В резултат на предприетото издирване тази сутрин към 6 часа мъжът от Плодовитово, който управлявал “Фолксваген”-а, е задържан за 24 часа. За това, че противозаконно е попречил на орган на властта да изпълни задълженията си срещу мъжа е образувано бързо производство по чл. 270, ал.1 от НК. За случая е уведомен дежурен прокурор при Районна прокуратура - Първомай. Работата на разследващите продължава.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg