Пиян мъж преспа в ареста и отнесе 200 лева глоба за нападение над полицай и обиди. Екшънът се е разиграл в средата на седмицата.

В дежурната на Първо районно бил подаден сигнал за силна музика от апартамент в жилищна сграда в Кючука. На адреса били изпратени двама униформени, които установили, че на четвъртия етаж се вихри здрав купон. След като почукали на вратата, те били посрещнати от стопанина, който отказал да ги допусне вътре. Той бил помолен да се легитимира с документ за самоличност.  Това ядосало 36-годишния нарушител на спокойствието, който започнал да псува и обижда двамата полицаи. Нецензурните думи, свързани и със сексуалната ориентация на служителите на реда, отеквали в жилищната сграда.

В изблика си на ярост, подпийналият забил юмрук на един от униформените в гърдите. Наложило се да му сложат белезници и да го отведат за едно денонощие в ареста.

На следващия ден мъжът бил изправен пред съда. С оглед на изложената фактическа обстановка, става ясно, че въпросният господин се заканил на полицаите, че ще ги „унищожи”. Въпреки че е бил под въздействието на алкохол, според магистратите нарушителят е съзнавал какво прави, а действията му били умишлени.

Поради чистото му съдебно минало и съжалението за постъпката си, Районен съд – Пловдив го наказа с глоба в размер на 200 лева.

Наказанието подлежи на обжалване в 14-дневен срок.