МОЛ Марково тепе има нови собственици, научи ексклузивно TrafficNews.bg

Вече са започнали довършителните дейности, след като дълго време строежът бе замразен. Наети са и охранители. Сградата на бул. "Руски" се строи от дълги години. Първо имаше проблеми с взривяването на тепето, после се водиха спорове със съседни имоти, а накрая инвеститорът фалира и проекта за мол на пъпа на Пловдив безамразен. Сега обаче сградата има нови собственици, които са решили да го довършат и въведат в експлоатация. 

Двама инвеститори са наддавали за закупуването на търговския център, който беше придобит от банка след невъзможност от страна на предишните му собственици да обслужват кредита за строителството му. Единият от кандидатите за мола е българска компания, а другият чуждестранна. Според източници на TrafficNews.bg молът е взет от българската компания. В началото на миналата година отново имаше преговори за закупуването му от страна на местни инвеститори, почти бе договорена и цената от около 40 милиона, но одиторите откриха още много скрити задължения и цената му скочи с няколко милиона лева.

В момента МОЛ “Марково Тепе” е в окаяно състояние.

"Толкова години търговският център се строи, ремонтира, преправя и все още не е отворил врати. Половината фасада е занемарена, прозорците изпочупени, а ръждивите метални огради загрозяват централния пловдивски булевард. Обезопасителните конструкции са покрити с плакати и постери, които от години не са сваляни и само се трупат един върху друг.", разказа пред TrafficNews.bg пловдивчанин, който живее в района. 

Повечето хора от района са на мнение, че е по-добре молът да отвори врати, отколкото да продължи да тъне в разруха и мизерия. 

Преди време ви показахме състоянието на Централна поща в Пловдив. Повече за проблема ТУК

TrafficNews.bg