Директорът на Летище „Пловдив” Иван Карнабитов депозира оставката си до Министерството на транспорта и съобщенията, научи ексклузивно TrafficNews.bg

Това се е случило днес, след като служителите на пловдивския аеропорт получиха само по 200 лева от полагащите им се заплати.

Наш репортер се свърза с директора в оставка Карнабитов. Той не отрече информацията ни, но заяви, че няма да я коментира.
Карнабитов обясни, че летището се издържа от собствени приходи и от Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация”.

„ГВА не са ни превеждали пари 6 месеца, ако преведат и една фактура, ще можем да се разплатим с персонала”, заяви за TrafficNews.bg Иван Карнабитов. Той каза още, че не е говорил с транспортния министър за проблема.
Служителите на летище Пловдив обаче са в стачна готовност.

Днес се е провело общо събрание на аеропорта за ситуацията с парите. Хората са категорични, че ще спрат работа, ако до края на седмицата не вземат пълния размер на заплатите си.

Както TrafficNews.bg съобщи още преди месец, летище Пловдив” е пред фалит.

Авиокомпания „Райънеър” има намерение да спре полетите от Лондон до Пловдив и обратно. Причината са задълженията на Фонда за развитие на летище Пловдив в размер на близо 1 милион лева към дружеството.

5-годишният договор за едната линия изтича през месец май. Заради задълженията обаче, компанията мисли да не подновява договора за едната и да прекрати полетите по другата линия.

В началото на януари е проведено заседание на Фонда, на което е взето решение членската вноска на общините от региона на Пловдив да се удвои, за да се покрият задълженията. Кметовете са гласували „за”, но според запознати, голяма част от тях няма да платят двойната вноска заради утежняването на общинските бюджети. Дори обаче това да се случи, пак няма да се събере необходимата сума от 1 милион лева.

Заради кризата в Русия, самолетите от чартърната линия от Москва до Пловдив в момента кацат със 7-8 пътници, тъй като много туристи са отменили резервациите си у нас.

Един от обявените 6 чартърни полета между Пловдив и турския град Измир също е отменен.
Служителите на летището са притеснени от евентуален фалит на аеропорта, защото след евентуалното оттегляне на „Райън еър”, то на практика ще спре да функционира.

Скоро не е сменяно и работното и униформеното облекло на персонала, заради липсата на пари.

Още ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg