Националната кампания "SOS! Час внимание!" стартира от днес в Пловдив. Инициативата е на компанията „TРАФИК” и Българският Червен кръст. Тя цели да ангажира всеки, който има възможност и добра воля да се включи в ежемесечните акции на  „ТРАФИК” и БЧК. Доброволците ще гостуват на самотните възрастни хора, ще разговарят  с тях, ще ги изслушват и ще им помагат. Споделените проблеми ще бъдат отбелязвани в специален личен картон, за да може да се търси индивидуален подход за решаването им.

Началото на кампанията ще бъде дадено с изложбата „SOS”, която се открива днес, 18 септември от 18 часа в Градската художествена галерия. Изложбата е дело на пловдивския  фотограф Неделиян Нешев и съдържа серия портрети на възрастни хора. Въздействащите фотографии са придружени от историите на самотните хора. За да може артпроектът да стигне до по-голям брой хора, той е замислен като външна изложба.

„SOS! Час внимание!” е новата програма на компанията „ТРАФИК” , насочена към самотните възрастни хора. Тя е естественопродължение на социалния проект „ТРАФИК SOS- С грижа за хората”, който постави основите на нов тип социално отношение и осигури спокойствието, от което тези хора се нуждаят. На Телефон на доверието на БЧК - 032 6151, възрастните хора могат също да доверят своите проблеми и да получат профeсионална подкрепа. Освен към доброволци, кампанията „SOS! Час внимание!” е отворена и към големите фирми и компании, които могат да се включат в нея, чрез ангажиране на своите служители в доброволчески дейности.

Информация за кампанията и как да участвате  в нея, може да получите на националния телефон 070017123 и от медийния партньор на програмата – сайтът TrafficNews.bg, както и на сайта на БЧК Пловдив. 

TrafficNews.bg