Ще бъде ли Николай Ненчев водач на листата на Реформаторския блок (РБ) в Пловдив или не продължава да не е ясно. Въпросът бе повдигнат по време на пресконференция на реформаторите под тепетата. Петър Москов заяви, че водачите на листи в страната ще станат ясни до дни. Той нито потвърди, нито отрече, че бившият министър на отбраната ще е начело на листата на РБ в Пловдив.

Москов поясни, че водачите ще бъдат резултат на общото съгласие на формациите в Блока и техните коалиционни партньори. Стана ясно само, че за водач в Пловдив ще бъде посочен политик, който е рапознаваем на национално ниво.

Найден Зеленогорски от ДБГ заяви, че няма да дава оценка на работата на народният представител от Плодвив д-р Димитър Шишков. Подобно "персонализиране" преди старта на кампанията било излишно. 

В Пловдив реформаторите отново подчертаха, че техни политически опоненти са БСП и ДПС. Целта за Блока е влизане в парламента, наличие на десноцентристко мнозинство и участие в управлението. Те заявиха, че служебното правителство на Огнян Герджиков е начина, по който БСП и ДПС се връщат в управлението, а някои от министрите в новия кабинет - на отбраната, здравеопазването и образованието - действали като "момчета за мокри поръчки" с цел да не влязат Реформаторите в управлението.

Димитър Лукарски, Найден Зеленогорски и Петър Москов бяха в Пловдив, за да подпишат споразумение за сътрудничество на изборите с формацията на Георги Титюков "Кауза Пловдив". Самият Титюков не посочи дали в листата за изборите ще има представители на неговата формация, но е взето решение хората, които в момента заемат друг пост - зам.-кметове, общински съветници и пр. - да не се кандидатират за депутати, а да довършат мандата на позицията, на която са избрани.

Огнян Герджиков по-рано днес представи доклад за нарушения при обществените поръчки в оглавяваното от Николай Ненчев Министерство на отбраната - четете ТУК