Общинският съвет в Пловдив взе единодушно решение за декларация, с която да се поискат акциите на община Пловдив в Международен панаир  Пловдив. Извънредната сесия бе поискана от съветниците от ГЕРБ като в нея нямаше записано конкретно проекторешение. По време на обсъждането на казуса с Панаира, Йордан Илиев от ГЕРБ поиска да се направи декларация, с която да се поиска държавата да отпусне 16.3 милиона лева, с които да се откупят акциите на Панаира, дадени на община Варна, а след това те да бъдат дадени на Пловдив.

Веселина Александрова от Демократична България първоначално направи друго предложение - да адресират декларацията и до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който да разпореди на варненския кмет Иван Портних и общинските съветници на ГЕРБ във Варна да върнат безвъзмездно акциите на Панаира. Всички общински съветници подкрепиха идеята да се искат варненските акции, но възникна дискусия до кого да бъде адресирана декларацията и дали тя да бъде пратена до Бойко Борисов, тъй като той е политически лидер и не представлява държавен или общински орган. След съвещание между групите се взе решение двете декларации да бъдат обединени в едно. Те ще бъдат изпратени до премиера, Народното събрание, община Варна и други институции, като искането е държавата да си върне безвъзмездно акциите на Панаира, дадени на община Варна, а при невъзможност за това , да бъдат откупени срещу пазарната им стойност. От там при възможност да бъдат дадени на община Пловдив заедно с останалите 20% , които останаха в Министерството на икономиката.

Предложението бе прието от 40 общински съветници от групите на ГЕРБ, Автентична лява БСП, Съюз за Пловдив, Кауза Пловдив, ВМРО и останалите присъстващи в залата.