Градските власти ще пуснат на търг 5 дка в квартал „Отдих и култура”, близо до мол Пловдив. Решението ще бъде взето тази седмица на сесия на Общинския съвет. В предложението е записано, че имотът е в регистъра със статут за образование, а пазарната му цена е 1,14 млн. лева, данъчната му оценка пък е малко над 200 хил. лева.

Преди година общинските съветници отхвърлиха предложение да се даде имота на частно училище „Класик”, които искаха да вземат терена със съседните 5 дка. Тогава кметът Иван Тотев отказа, като заяви, че 10 дка са твърде много в тази зона, която има дефицит на парцели.

След  това решение градските власти разделиха терена на две, като пускат едната част от него на търг, като частното школо ще може да закупи терена.

Припомняме, че инвестиционното намерение бе на частно училище „Класик” за нова сграда, в която трябваше да се обучават 200 деца от всички класове. В момента в пространството между Пещерско шосе,  „Копривщица”, „Свобода” и „Перущица” се вдигат редица жилищни комплекси. Най-близката детска градина е новата сграда на ЦДГ „Мир”, която обаче и в момента обслужва голяма територия.

Поради това останалите 5 дка ще останат отново с функция за образование, като там в бъдеще ще бъде изградена детска градина.