Община Пловдив е най – корумпираната институция в Пловдив, сочи изследване на „Барометър” по поръчка на фондация „Европа”.

В Проучване за отношението на обществото към нивата на корупция, корупционните скандали в общината, доверие в партиите и политиците на местно ниво са участвали 706 души от града в началото не месеца.

35,7% от анкетираните жители на община Пловдив обявяват, че им е бил искан подкуп. Подкуп не е искан на 46,5% от анкетираните, а 17,8% не отговарят на въпроса.

Пловдивчани определят като най-високо нивото на корупция в общинската администрация (22,8%). Според 17,1% нивото на корупция в съдебната система е най-високо, 14,4% смятят, че то е най-високо в данъчната администрация. 13% смятат полицията за институцията с най-високо ниво на корупция, 10,9% - митниците, 9,3% - здравеопазването, образованието – 6,9%, друго – 5,4%.

21,2% от анкетираните пловдивчани са на мнение, че корупцията в общината намалява, 39,5 % обаче смятат, че тя се увеличава. Корупцията запазва нивата си смятат 22% от респондентите, а 17,3% не могат да преценят.

Още новини ТУК

ТrafficNews.bg