Общинските съветници гласуваха споразумение между АПИ и Община Пловдив, касаещо изграждането на кръгово движение на карулката на КАТ.  В договора е записано, че на държавната агенция се предоставя обекта, на който ще се построи кръговото.

Споразумението бе нужно, за да може от АПИ да започнат процедурите по обявяването на обществена поръчка за кръговото, което ще свързва Асеновградско шосе с Околовръстното, както и новия лъч към Скобелева майка.

В новата поръчка вероятно ще бъдат сложени и локалните платна на пътя убиец, като сумата може да мине 20 милиона лева. От АПИ мислиха вариант локалните платна да бъдат възложени в сегашната поръчка, като допустими разходи, но това не успя да стане.

Работата по пътя в момента е спряна, тъй като първо ще се изградят двете кръгови движени на село Долни Воден и Крумово, както и отводнителна система. След това може да се пристъпи и към асфалтирането на стария участък от пътя.

Преди да бъде пусната новата поръчка ще са нужни нови отчуждителни процедури за локалните платна. Процедурите могат да забавят съществено работата, но има вариант , при който те да минат бързо и това да не се отрази на ремонта.