В срок до 10 дни ще бъде възстановена изцяло асфалтовата настилката на ул. "Свищов" 10 в центъра на Пловдив, която беше нарушена, за да се отстрани авария със спукана водосточна тръба.

Такова обещание беше дадено от техническия ръководител на фирмата "Илва - ХГ" ООД, подизпълнител на "ВиК".

"Имаме страшно много обекти, заради множеството разкопани булеварди и улици. Адресът е в списъците ни и до края на другата седмица ще възстановим щетите след аварията", уточни техническият ръководител Димитър Тодоров пред репортер на TrafficNews.bg

Преди и след: Спукана тръба “изяде“ асфалт, купен и положен от живущи в центъра на Пловдив СНИМКИСлед ремонта камъни са нахвърлени върху дупката

Припомняме, че живущи в района се свързаха с редакцията ни, за да посочат, че вече 1 месец към днешна дата, настилката пред кооперацията им не е възстановена след авариралата тръба на 15 август. При ремонтните дейности се е наложило част от асфалта да бъде разбит, а сега на негово място има хвърлени камъни и пясък. 

"Асфалтът е полаган от баща ми - закупен с лични средства и положен с личен труд. Гаражите ни се намират там и към момента се налага да минаваме много внимателно, за да не причиним повреди на колите ни. В близост в момента има два големи строителни обекти, заради които в района има постоянно движение на камиони. Според мен има реална опасност от повторна авария на тръбата, ако не бъде поправен изградения асфалт, който има и предпазна функция", обясни читателят ни.

Ако сроковете бъдат спазени, пловдивчани могат да очакват до края на идната седмицата улицата да бъде възстановена в изходния си вид.