Няма пострадали пътници или минувачи при катастрофата тази сутрин, при която автобус се заби в жилищен блок в квартал Христо Смирненски, научи TrafficNews.bg.  По първоначална  информация на шофьора на автобуса му е прилошало, той е загубил контрол над превозното средство и се е забил в сградата край Пещерско шосе. Бил е прегледан на място от екип на Спешна помощ.

Преди да се удари в блока, автобусът е помел стълб, а се вижда, че няма и никакъв спирачен път. В блока живее кметът на район "Западен" Димитър Колев. 

Под тепетата тази сутрин стана и друга катасатрофа - автомобил се удари в мантинелата на булевард „Цар Борис III Обединител”.

Припомняме, че има предложение хората с диабет, с високо кръвно налягане и сърдечни проблеми да не могат да шофират – това са част от правилата, заложени в проекта на нова наредба на Здравното министерство, чиято цел е да ограничи катастрофите.

Идеята е  забраните да важат само при тежките форми на диабета и хипертонията, когато има риск шофьорът да загуби съзнание зад волана. Не се знае дали конкретният случай става въпрос за някое от тези заболявания или е просто единичен случай на прилошаване.

Правилата трябва да влязат в сила от догодина и ще важат при взимане или при подновяване на книжка.

Катастрофиралият автобус вече е премахнат от мястото на инцидента: