Огромната обществена поръчка за над 22 милиона лева с ДДС бе рестартирана от градските власти в Пловдив. Парите са от европейската програма „Региони в растеж”, като с тях ще бъде облагородена цялата зона между булевардите „ Марица – Юг”, „Източен”, „ Княгиня Мария Луиза” и „Цар Борис III Обединител”. За кратко тя бе свалена заради документални неточности, но след тяхната корекция, поръчката отново е в регистрите.

Тя е разделена на три позиции, като в тях се включва : благоустрояване, озеленяване, паркоустройство и рехабилитации на уличната и тротоарната мрежа на редица улици и у булеварди.  Това са първите 22 милиона от програмата, по която Пловдив очаква общо 82 милиона лева.

На практиката двата квартала  – „Хаджи Хасан Махала” и този около Водната палата и Семинарията ще бъдат изцяло преобразен.

Освен почти всички улици, тротоари и осветление в квартала, ще бъдат изградени и детски и спортни площадки, всички забавачки и училища в района ще бъдат санирани и ще се изградят социални жилища.

В първата позиция на обществената поръчка е включено изграждането на детски и спортни площадки по южния бряг  на река Марица. Пълна рехабилитация на  булевард „Марица –юг” в зоната от транспортен възел на бул. „Цар Борис III Обединител” до бул. „Източен” – махане на паважа и нови тротоари и осветление.  Рехабилитация и реконструкция на тротоари по бул. „Княгиня Мария Луиза”. Реконструкция и рехабилитация на пътна настилка, въвеждане на енергоспестяващо улично осветление на  улиците : „Патриарх Евтимий“, „Света гора“ , „Георги Раковски“  „Съединена България“.

 Втората позиция  включва реконструкция и рехабилитация на улици и прилежащите им тротоари и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление на улиците -  „Стойчо Мушанов”, „Макгахан” , „Ген. Скобелев”, „Пулпудева”, „Козлодуй”, „Брестовица”,  „Цар Иван Страцимир”,  „Марагидик”, „Лъджене”, „Георги Мамарчев”,  „Неофит Бозвели” „Д-р Селимински”, ул. „Сава Филаретов”,  „Княз Черказки”,  „3ахарий Зограф”,  „Емил Зола”, ул. „Лясковец”, пл. „Александър Малинов“;

Третата позиция е за озеленяване и облагородяване на всички междублокови пространства в двата квартала, както и нови тротоар и улично осветление на следните улици:  „Асен Златаров”, „Хеброс”, „Панайот Пипков”, „Калофер”, „Хъшовска”, „Артилерийска”, „Никола Сапунов”, „Весела”, „Тополница”,  „Ламартин”, „Лютиче.