Tехнически екипи на холивудската продукция „Хелбой 3: Завръщането на Кървавата кралица“ окупираха района около Братската могила. Десетки камиони, коли и фургони вече са разположени на място. Кинаджиите вдигат специални кранове, с които ще заснемат нощните кадри. Снимките под тепетата ще продължат до 4 ноември, съобщава PlovdivTime.bg.

Според информацията в imdb.com в третата част на хитовата поредица за супегероя ще участват Дейвид Харбър и Мила Йовович.  В каста за холивудския филм личи името на един българин – Тихомир Винчев, който се е снимал и в „Непобедимите 2“, „300: Възходът на Империята“ и „Непобедимите 3“.

Продукцията ще се прожектира в кината догодина и вече активно се рекламира в специализираните предавания, а терен на снимките ще бъдат две държави – България и Великобритания.  Фактът, че екипът на филмовия хит идва у нас, бе обявен преди време от изпълнителния директор на Ню Бояна филм Ярив Лернер, син на президента на Ню Имидж и Милениум филмс Ави Лернер.

„Хелбой 3“ е на сценаристите Андрю Косби (тв сериалът „Еврика”), Кристофър Гордън (видеоигрите след сериала „Бъфи, убийцата на вампири“) и Майк Маньола (създател на кино поредицата „Хелбой“). Режисира се от Нийл Маршал, популярен от телевизионни сериали като „Игра на тронове”, „Западен свят” и „Ханибал”.