Пловдивски прокурор получи награда от Сотир Цацаров. Атанас Гичев, заместник-апелативен прокурор получи грамота и почетен знак на Прокуратурата на Република България за висок професионализъм в цялостната му работа като прокурор. Той е поощрен и от Висшия съдебен съвет с отличие Личен почетен знак - първа степен – „Златен“ за образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. Наградите бяха връчени на Атанас Гичев, който навърши възраст за пенсиониране,  от апелативния прокурор Иван Даскалов в присъствието на колегите и съдебните служители.  

„Прокурорската колегия ви благодари за годините на честен и всеотдаен труд в съдебната система. Оценяваме, че с професионалното си поведение и висок морал, вие сте един от магистратите, които изградиха съвременния облик на българското правосъдие. Благодарим ви за проявената почтеност и за личния ви принос за въздаване на правосъдие, което да оставя в обществото чувството за законова и човешка справедливост“, е записано в решението на Прокурорската колегия на ВСС.

Атанас Гичев е работил като прокурор в продължение на 39 години, като кариерата му е преминала на всички нива в прокуратурата в гр. Пловдив.