Призът "Ключът към успеха", даден от 8-мия Национален конкурс на Адмира - Асоциацията на денталните мениджъри, е на пловдивска земя. Специалната награда бе присъдена на Д-р Димитър Ковачев, който ръководи собствен дентален кабинет в Пловдив. Той е специалист по естетична стоматология и дарява стотици с възможността да се усмихват уверено. 

Димитър Ковачев е възпитаник на Медицинския университет в Пловдив, факултет по Дентална медицина. Завършил е през 2011 година, а практиката му започва в спешен хирургичен кабинет като стажант-лекар. Впоследствие през 2012 открива частен кабинет, следващата година открива филиал в Целапица, а през 2017 година гради свой модернистичен кабинет, който менажира сам. Доктор Ковачев заема и лекторска длъжност, както и административни позиции. Член е на контролната комисия към Пловдивския зъболекарски съюз и именно негови колеги от Съюза го изненадват с номинацията. 

"Това е признание от хора, които са доказани професионалисти в нашата специалност. За мен най-голямото удовлетворение се ражда, тогава когато в кабинета ми влезе човек с тежка аномалия, а след интервенциите той излиза коренно променен. Колкото по-трудно, толкова по-голямо предизвикателство. Когато видиш един случай в начално състояние и завършен - това е взаимно удоволствие, от една страна за човека, от друга за мен като специалист. Бил съм и от двете страни. Имах инцидент като дете, който повреди зъбите ми. Затова знам колко е важно за хората", сподели пред TrafficNews.bg д-р Димитър Ковачев. 

Тържествената церемония по награждаване, където бе връчен приза му, се състоя в хотел "Маринела" в София. На нея носители на голямата награда „Дентален мениджър на годината“ 2017 и на статуетката „Адмира“ станаха д-р Соня Еленкова и д-р Мирослав Дяков, Дентална клиника “Света Аполония”. Те получиха своя приз от миналогодишните победители и техни колеги. 

Залата бе препълнена с професионалисти дентисти от цялата страна. Над 200 души от бранша дойдоха да чуят решението на журито.

Конкурсът е иницииран по идея на професионалното издание на българските зъболекари „Стоматологичен свят“.