Опасност от падащи камъни има по пътищата Троян-Кърнаре, София-Карлово-Бургас, Асеновград-Смолян, Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец и Смолян-Кричим-Стамболийски, както и при проходите „Козница“ и „Стражата“. Заявиха от Областно пътно управление, цитирани от Фокус.

Шофьорите да се движат с повишено внимание по посочените участъци.
Трафикът на територията на Пловдивска област се осъществява с нормална интензивност и без затруднения. Най-засилено автомобилно движение се отчита по пловдивския участък на АМ „Тракия“.

Забранено е движението на тежкотоварни МПС на 5 тона по пътя Плодовитово-Първомай-Асеновград, поради намален габарит на пътното платно на стоманения мост на р. Марица. Обходният маршрут за водачите е през пътя Стара Загора-Поповица и път І-8 София-Пловдив-Свиленград. Ограничено е и движението на МПС над 12 тона по пътя Поповица-Болярци, поради намален габарит на пътното платно на мост в село Поповица. Срокът на ограничението е до 20 декември. Ограничено е движението на МПС над 12 тона по пътя Поповица-Болярци, поради намален габарит на пътното платно на мост в Поповица. До 20 декември е забранено преминаването всички моторни превозни средства по пътя Белица-Загражден–Давидково, в участъка от км 13 до км 18, поради компрометиран пътен участък. Извършват се частични ремонтни дейности в банкета на пътя Пловдив-Асеновград. Движението в района на ремонта трябва да се извършва с повишено внимание съгласно поставените знаци. Срокът на ремонтните дейности е до 20 декември.