Кметът Иван Тотев, Мис България 2006 Славена Вътова и журналистката Лара Златарева ще станат кръстници на 60 деца  в неделя от 11 часа в митрополитския храм „Света великомъченица Марина”.  Светият ритуал ще сложи финала на националната кампания за насърчаването на раждаемостта „Направи го за България” на „Движение  за национална кауза” на продуцента Андрей Арнаудов. 

В рамките на инициативата за всяка споделена бременност ДНК осигуряваше по един лев за фондация „Искам бебе” в помощ на двойките с репродуктивни проблеми, съобщава PlovdivTime.bg. Със събраните средства само в Пловдив проплакаха 150 деца, заченати с ин витро процедури.

Кампанията обхвана цяла България и благодарение на нея в периода 1 януари 2016 - 1 януари 2017 г. се родиха 1000 деца. Затова в неделната сутрин масови кръщенета ще има в още няколко града  - София, Враца, Русе, Благоевград, Плевен, Варна, Велико Търново, Стара Загора и Бургас.

Кметът Иван Тотев ще се нареди до кръстниците, защото пловдивската община подкрепи инициативата още в самото начало. Градоначалникът дори получи специален сертификат за принос към българското ДНК.

Ритуалът в неделя в ще протече на няколко етапа. Първи в храма ще влязат майките и татковците, избрали децата им да бъдат въведени в православието от звездните кръстници. Пред олтара в храма ще бъдат разположени купели с по един свещенослужител. Той ще прочете обща молитва и после ще кръсти всяко от децата поотделно.

След това прага на църквата ще прекрачат родителите, избрали за кръстници на децата си свои близки.