Една от големите вериги магазин за спортни стоки в Пловдив подкрепи “Спортно междучасие”, като осигурява на децата от шест общински училища над 600 пособия за различни видове спорт.

Oт началото на учебната година  са проведени над 60 “Спортни междучасия”. В инициативата, която се реализира по Програма “Пловдив за младите”, участват активно над 3000 деца от 6-те общински училища, включени в проекта. Първият сезон се осъществява благодарение на обединените усилия на две неправителствени организации, местната власт и 17 спортни клуба.

Директорите и преподавателите по физическо възпитание и спорт от ОУ “Райна Княгиня”, ОУ “Васил Левски”, ОУ “Екзарх Антим I”, СОУ “Черноризец Храбър”, СОУ “Свети Седмочисленици” и СOУ “Св.Св. Кирил и Методий” изпратиха до Фондация “Заедно” списъци с най-необходимите за децата спортни пособия, които ще бъдат предоставени от  спортния партньор на проекта. Пособията включват нови футболни, волейболни, баскетболни, хандбални и медицински топки, хилки за тенис на маса, мрежи и ракети за бадминтон, обръчи и важета за скачане, гири, дискове, конуси, ленти за художествена гимнастика и др.,  включително и постелки за гимнастика.

Каузата на “Спортно междучасие” е борбата със затлъстяването и пасивния начин на живот.