Здравейте, искам да Ви благодаря от сърце за статията, която публикувахте. Много хора помогнаха и Пир успя да стигне до операция снощи. След повече от 6-7 часа операцията приключи и той се пребори за живота си. Сега следва дълъг период на възстановяване, но това нямаше да бъде възможно без вас. Отново Ви благодаря от сърце!

Днес бях в клиниката и се оказа, че вчера за операцията хора са оставили 400 лв. Много се изненадах, покрили са голяма част от операцията. Наистина нямаше да се случи без вас. Сега кученцето ми казаха, че се възстановява. Вече пишка само. Ако всичко върви наред, след около десет дни ще го изпишат. Оказа се, че има страааашно много добри хора.

Това ни написа пловдивската студентка, която преди дни намери блъснато от шофьор куче и призова извършителя да постъпи мъжки! В събота вечерта момичето намери кученце - захвърлено в храстите до жп линията до Захарния завод на ул. "Петър Шилев". Кученцето скимтяло, виело от болка, свито в храстите, очаквайки смъртта си. След преглед в дежурна ветеринарна клиника се оказало, че животното е с множество счупвания, включително и на таза, не може да се изхожда само, нито да се движи, само да се влачи. Нашата читателка реши да направи обръщение към този, който е блъснал кученцето, кръстено от нея Пир, и го е захвърлил в храстите.

За да се оправи животинчето, което беше със счупен таз, беше необходима операция, за да започне да се изхожда само. Но операцията не можеше да се направи, преди да се заплати сметката, която се беше натрупала. Съдбата на кученцето, ако не беше оперирано, щеше да бъде тъжна - момичето, което го намери и което се бореше за живота му, трябваше да вземе решение то да се евтанизира.

Така или иначе този, който беше осакатил и захвърлил кученцето, се оказа твърде слаб, за да си признае и да се опита да помогне. Но със студентката са се свързали други хора - отзивчиви и състрадателни, за които животът на всяко същество е ценен. И Пир ще живее! TrafficNews.bg ви благодари, добри хора!