20-годишната учителка по танци от Благоевград Хрипсиме Хачатрян спечели приза „Мис Армения България 2017“! Красавицата бе коронясана на пищна церемония в Пловдив. Конкурсът бе вторият за този уикенд след „Мис Пловдив 2017“ в петък вечерта.

„Обичам да танцувам - това ми е хобито от малка, освен това много ми харесва да излизам и да се забавлявам с приятели. Мечтая да обиколя света и да опозная различните нации. Ако спечеля конкурса, бих искала да посетя Армения“, казва Хрипсиме. 

Подгласнички на кралицата на красотата са две софиянки - 23-годишната Елиза Дермесробян и 18-годишната Дженифър Коюниан. Момиче на публиката стана Лили Мартиросян от Варна. 11 красавици се състезаваха за короната на най-красивата арменка в България. В журито блестяха актрисата Радина Думанян и гимнастикът Йордан Йовчев.

Девойките дефилираха във вечерни тоалети на различни дизайнери и в арменски народни носии. Те изпълниха на сцената и горещи арменски танци. По време на конкурса се проведе търг с вещи на знаменитости, средствата от който ще отидат за двойки с репродуктивни проблем. За доброто настроение на гостите се погрижи младият пловдивски певец Бонимир. Той представи последната си песен „Абу Даби“.