Габи е само на 8 години. Родена е със Спина Бифида и Хидроцефалия. На 4-месечна възраст е оперирана като й е поставен шънт и за хидроцефалията.

Когато Габи е на 2 години, при контролен ЯМР на гръбнака е открит тумор в гръбначният стълб, който притиска гръбначния мозък. Направена е операция за отстраняване на тумора.

5 години по-късно отново при контролен ЯМР се установява, че туморът е на същото място, много по-голям от предишния и отново е опериран. Според лекарите извършили операцията в България, тумора е отстранен напълно.

1 година по-късно тумора е на същото място и притиска гръбначният мозък. Поради това Габи започва да губи и малкото движения, които има в долните крайници. Вече няма чувствителност и в областта на корема и кръста, а отслабването на мускулатурата в тези области довежда ди изкривяване на гръбначния стълб.

Родителите са направили консултация в Германия, в клиника Helios Kliniken Wiesbaden. Лекарите са на мнение, че тумора може да бъде остранен.

Сумата, която е необходима е 10 000 евро. За съжаление тя е непосилна за семейството на Габи.

Семейството на момиченцето моли всички хора с добри сърца да й помогнат, за да живее пълноценен живот. Габи вярва във доброто у хората, нека й дадем шанс!

Фотографи от Пловдив ще се съберат около тази кауза с надеждата да успеят да помогнем на това детенце за едно по-добро бъдеще! Те организират благотворителна фото сесия, а събраните средства ще бъдат дарени за Габи. Тя ще се проведе събота и неделя от 10:00 сутринта до 17:00 на четирите ни локации:

Гребната База - до трибуните

Градската градина - Симфонията

Капана - ул. Никола Дюкмекджиев

Фонтанът пред Общината

Всеки, който иска да си направи професионална фото сесия на открито на себе си, на детенце или на близки хора е добре дошъл на някоя от 4-те локации, като всички събрани средства от фото сесиите ще бъдат предоставени на детето.

Ако искате да помогнете на детето може да го направите и на следната банкова сметка: 

Дарителска сметка в лева:
IBAN: BG25RZBB91551008539080
BIC: RZBBBGSF
Tитуляр: Gabriela Valentinova Atanasova

Снимка на Monica Hannig.