Още в събота Района прокуратура в Пловдив е била уведомена за инцидента, станал в хотелски комплекс Беркут, научи TrafficNews.bg.

„Бащата на пострадалото дете е потърсило съдействие от прокуратурата. Той е подал жалба в Първо РУ на полицията, а оттам е уведомен и дежурен колега”, съобщи говорителят на Районна прокуратура - Атанас Илиев.

„На място се прави проверка по случая. За щастие, инцидентът се е разминал без тежки наранявания, но е било възможно да се стигне до такива. Към момента не може да съобщим какво е установено при проверката. Ако се окаже, че има причинно-следствена връзка между някакво нарушение и настъпилия инцидент, ще се реши какво да бъде наказанието. След като анализираме събраните по случая материали, ще може да се каже дали се касае за наказателна отговорност или административна такава. По случая се работи с изключителна интензивност”, допълни Атанас Илиев.

Собственикът на хотел Беркут Иван Маринов отказа днес да дава изявления, тъй като още проверките не са приключили. Достъпът до СПА центъра също беше ограничен за медии, тъй като е имало клиенти на комплекса.

Очаквайте продължение!