Точно в този час 23.02 часа българско време у нас настъпва астрономическата есен с есенно равноденствие. Есента е един от четирите сезона в умерения пояс. Астрономически тя започва с есенното равноденствие, което е около 23 септември в Северното полукълбо и около 21 март в Южното полукълбо.

Според метеорологията есенни са месеците – септември, октомври и ноември в Северното полукълбо, както и март, април и май – в Южното полукълбо. Утре времето над Горно Тракийската низина ще бъде слънчево с разкъсана облачност. В следобедните часове облачността ще се увеличи.

В Родопите ще има краткотрайни превалявания от дъжд. Ще продължи да духа до умерен вятър от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 18 и 23 градуса. В Пловдив минималните градусите ще са 10, максималните 24.

Пропомняме, че днес първият голям сняг в страната вече е факт. Прогнозите на синоптиците се оправдаха и бяла покривка започна да се образува на Мусала. Снегът се изсипа на парцали и бързо всичко в Рила стана бяло.

А какво ще бъде времето през октомври? 

През октомври месец е „традиция да се радваме на циганско лято. Този октомври няма да е по-различен и ще ни предложи „циганско лято” с приятните температури движещи се между 19 и 24 градуса.

Първите дни на октомври 2017, очакваме да се развихри циганското лято и температурите да тръгнат нагоре, като в някои  югозападни райони на страната да достигнат до 27 градуса.Ясното и слънчево време ще създаде предпоставки за утрешни слани около 7-9 октомври.

Топлото време ще се запази в началото на деседневието. Но от 15-17 октомври очакваме силни проливни дъждове и понижение на температурите. Към 20 октомври ще се изясни, дневните температури ще продължат да вървят надолу, като максималните ще се движат между 8-12 градуса. В този период очакваме да паднат сериозни слани като сутрешните температури ще се движат между -4 и -2 градуса.