Безвъзмездно финансово подпомагане за близо 16 милиона лева предстои да получи Община Пловдив по проект „Образователна инфраструктура” – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в града по ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020. Средствата са предназначени за изграждане на нова детска градина на ул. „Богомил”, основен ремонт и реконструкция, внедряване на мерки за енергийна ефективност, облагородяване на дворни пространства, изграждане на спортни площадки и съоръжения. Различните мерки засягат СУ „Любен Каравелов” , ДГ „Снежанка”, ДЯ „Детски смях” и ДГ „Перуника”.

По приоритетна ос 3 „Регионална образователна инфраструктура“ Община Пловдив изпълнява проект „Модернизация на инфраструктурата и подобряване качеството на образователната среда в Професионалната гимназия по хранителна техника и технологии“ на стойност близо 1,4 млн. лева. По тази ос проекти имат Аграрният университет и Университетът по хранителни технологии в Пловдив.

В цялата страна близо 624 млн. лева са предвидени в ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. за рехабилитация на материално-техническата база на образователната инфраструктура. 160 млн. лева ще бъдат вложени в модернизирането на  професионални учебни заведения в страната, а над 45 млн. лева – в развитието на спортна база. В обхвата на програмата попадат 416 учебни заведения, включително 13 висши. От рехабилитираните детски градини, основни и средни училища и университети ще се възползват общо 255 269 деца и младежи.