Спринцовка с неизвестна течност се търкаля по велоалеята на булевард "Христо Ботев" рано сутрин. На гледката се натъкнал наш читател.

Гневният пловдивчанин споделя пред репортер на TrafficNews.bg, че подобна гледка е нещо обичайно в района на Централна гара. Мъжът се натъкнал на гледката, когато е тръгвал на работа. На тротоара видял спринцовката, която най-вероятно е изпаднала от джоба на някой от стотиците преминаващи в района. На иглата е имало капаче, а съдържанието е кафеникава течност, наподобяваща хероин. Освен проститутките, които се оказват неизменна част от пейзажа, спринцовки с дрога всяка сутрин съпътстват хората.

„Вечер е пълно с хора от цигански произход, които пазят проститутките в квартала. Стоят като зомбита и незнайно на какво са готови, ако решиш да им направиш някаква забележка. Боцкат се на улицата, а иглите ги мятат където им падне. Осветлението и лампите не стигат, за да спре този ад.”, пише читателят ни.

Пловдивчани се притесняват за здравето на децата си, които играят покрай спринцовките.

Търпението на хората започва да се изчерпва. От квартала искат да им се обърне внимание и да се решат редицата проблеми, които не са от днес и вчера.

„ Искаме постоянно присъствие на полицията в квартала. Контрол за наркотици в квартала. Контрол на чистотата, която означава не само улиците да са сметени сутрин, цветята да са полети, а също така уханието на урина около сградите да го няма. Все още има неработещи вечер видео камери, които май стоят само за украса”, допълва пловдивчанинът.