Детски празник по повод Европейската седмица на мобилността ще се проведе от 10.30 ч. в Цар-Симеоновата градина. Ученици от СУ „Паисий Хилендарски“, ОУ „Алеко Константинов“ и „Св. Патриарх Евтимий“ ще се състезават по скоростно и майсторско каране с велосипеди, тротинетки и ролери, както и в забавни състезания по безопасност на движението. Обособена е и зона за рисунка на асфалт.
 
Стартът на детския празник ще дадат с велосипеди директорът на РИОСВ – Пловдив доц. Стефан Шилев, кметът на община Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. Те ще направят обиколка на трасето заедно с учениците, които ще участват в празника. След което ще започнат различните активности за децата по кътове.
 
Участниците в състезанията и гостите на парка ще могат да видят за първи път демонстрация на велотакси, DJ електровелосипед и товарно колело за сметосъбиране.
 
За желаещите да се включат в състезанията гости на Цар-Симеоновата година са осигурени два велосипеда. Най-бързият участник в съревнованията ще получи чисто нов велосипед, осигурен от РИОСВ – Пловдив. Тази година мотото на кампанията е „Заедно стигаме по-далеч“.