Това е история за един пловдивчанин. Пенсионер. Разказа ни я читателят на TrafficNews.bg Иван Соколарски. Тъжна история и поучителна. За прехода, за хората, сражавали се за родината и доживяли демокрацията. Сега воюват за хляба си. Воюват със... знамена. Само че по един малко по-различен начин...

Ето я и историята:

"На пръв поглед един обикновен човек, който се опитва да изкара някой лев, продавайки български знамена. Ръчно изработени, с много любов и старание. След 1 час разговор този човек обаче се оказа бивш военнослужещ, който се е сражавал в емблематични битки за опазване на нашата и съседни страни. Бил е охрана на Цола Драгойчева, Тодор Живков и др. емблематични за социализма фигури, които са организирали всевъзможни сделки с оръжия в Близкия изток пред очите му.

Стана ми жал... Рядко срещан, с 4 висши образования, хиперинтелигентен и начетен човек. Попитах го с тъга - след всичко, което е преживял за България... защо знамена? А той отговори: АЗ ПРОДАВАМ ЕДИН ПРЕКРАСЕН СПОМЕН ЗА БЪЛГАРИЯ! ТЯ ВЕЧЕ ОТДАВНА Е ПРОДАДЕНА."

Нашият читател е срещнал своя герой преди две години. И тогава е изработвал и продавал българския трикольор. Обикаля по автокъщите в с. Труд и ги предлага. Човекът, който притежава трофеи и медали, тежащи килограм и 300 грама, така си изкарва прехраната.