Пловдивчанка, която живее в квартал „Тодор Каблешков”, изригна срещу терора, който им се налагат от Шекер махала. Тя се свърза с редакцията на TrafficNews.bg, за да изкаже своето недоволство, че въпреки всички срещи и надуване на фанфари, в гетото в „Северен” нищо не се е променило. Припомняме, че вицепремиерът Валери Симеонов се срещна с жители на северния пловдивски квартал, а след това бяха проведени и няколко показни акции в Шекера. Ето какво ни написа снощи пловдивчанката:

„Направо съм възмутена от цялата тази неправда в България. Все повече мисля, че не ромите са дискриминирани , а ние българите, и то в собствената си държава. Преди няколко дни хората от моя квартал бяха на среща с Валери Симеонов и разговаряха за проблемите в нашия квартал, в който наши съседи са ромите.

На срещата беше обещано, че те ще се погрижат и ще отстранят нередностите, но уви, резултат няма . В момента е 11:30 часа през нощта и аз пиша това слушайки през прозореца си силната музика и фойерверките от ромското празненство . Направо нямам думи да опиша гнева си .

 Как може ние българите да спазваме законите, а ромите не ? За тях закони няма ли ? Искаме просто да се наспим , защото ние утре сме на работа, не на сватба . Ние работим, за да изхранваме семействата си, а те живеят на наш гръб . Това нормално ли е ми кажете ?

Как е допустимо да се случват такива неща и безредици . Искам един път завинаги да разбера КОЙ УПРАВЛЯВАВА тази държава, щом като управляващите не могат да се справят с проблемите на българското общество . Към кого да се обърнем тогава ? Както има закон за мен, така трябва да има и за гетото! Хора, призовавам ви, не стойте със скръстени ръце явно друг освен ние няма кой да оправи нещата . Борете се за правата си!