Двама съпрузи са разследвани за извършване на тежки умишлени  престъпления, чрез които са си набавили 400 000 лева.

В резултат на разследването по случая е установено, че за периода месец ноември 2014 г. – месец юни 2017 г. 47-годишната пловдивчанка е извършила множество измами на територията на страната, като е ощетила различни лица, придобивайки за себе си облага на стойност над 400 000 лв.  

Жената се е представяла за прокурор или друго длъжностно лице, като е обещавала съдействие при помагане на дела на редица души.

Спрямо нея е повдигнато обвинение за общо седем измами, извършени при условията на продължавано престъпление, като престъплението е в особено големи размери, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от три до десет години, като е предвидена от закона възможност и за конфискация до ½ на имуществото на виновния.

С парите съпругът й е погасявал кредите им, които според закона се тълкува като „пране на пари”.

В тази връзка им е повдигнато обвинение за престъпление по чл.253 от НК за т.нар. „пране на пари“, което са извършили в съучастие. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от двадесет хиляди до двеста хиляди лева.   

Двамата обвиняеми са задържани с постановление на Окръжна прокуратура-Пловдив за срок от 72 часа.