Струва ни се, че безсънието е константна величина сред пловдивчани. Дали ще бъде жегата, сметосъбирането или озеленителните дейности, няма значение - все се намира някой или нещо, което да създаде неудобство за сладко спящите. Обществените предприятия и климатът са изправени пред трудната задача да се съобразят с графиците за работа и почивка на всички граждани. Но има някои часове, в които простосмъртните хора традиционно спят, а някои сякаш дебнат точно това...

Според наш читател от ОП "Паркове и градини" са издебнали такъв времеви диапазон и са се развихрили да окосяват тревните площи в жилищен квартал "Захарна фабрика" към 7 часа сутринта. Звукът от бръмчащите двигатели на косачки и организационните диалози на трудещите се отекнал между бетонните постройки, а всеки щастливец с отворен прозорец бил вдигнат на крак от "бодрата смяна". Читателят ни проявил търпение, но след като бученето не спряло над половин час, направил запис.

Вижте видео от работния процес на озеленителните с подробно обяснение на нашия читател:

 

Припомняме, че по последни данни събуждането, причинено от сметосъбиране, трябва да остане в миналото. От общинското предприятие „Чистота” съобщиха, че от 16 август изпразването на кофите за боклук в Пловдив ще бъде преместено от малките часове на нощта в светлата част на денонощието.