Тракийска сватба на дъщеря си Александра направи световният режисьор и сценарист Тед Кочев в Пловдив.

Ритуалът се състоя навръх Голяма Богородица на сцената на Античния театър. Събитието протече при голяма дискретност. "Изрично помолиха да не се разгласява", разказаха пред "24 часа" от управление "Старинен Пловдив". Театърът бил нает за час и половина от 18 до 19,30 ч, за което Кочев платил 1200 лева.

150-те гости били разположени на сцената. Целият ансамбъл "Тракия" е бил ангажиран. Музиканти, певци и танцьори забавлявали сватбарите, които били от различни националности. Домакините помолили присъстващите да не правят снимки. Единствено телевизионна камера и дрон "запечатали" тържеството.

Александра е от втория брак на Тед Кочев, женен за китайка. Сценаристът има пет деца. Булката Александра и младоженецът Милен Ангелов били в народни носии. Държали на автентичен тракийски ритуал. Сцената била украсена. Музиканти разказаха, че гостите останали зашеметени.

"Двете майки - на булката и на младоженеца, се разплакаха", разкриха певици.

Ритуалът започнал със забулване на момата и извеждането й от дома. Свекървата захранила младоженците с пита и мед. В продължение на час се вили кръшни хора и ръченици. Чуждите гости останали смаяни. Накрая ритуалът приключил с тракийско хоро, на което се хванали всички присъстващи.

"Беше абсолютно семейно и много дискретно. В нито едно интервю Кочеф не разкри, че ще прави сватба на дъщеря си в Пловдив", казаха от "Старинен Пловдив". Античният театър бил затворен часове преди церемонията. Сценаристът избрал града на тепетата, тъй като дедите му са от Пловдив, а също така и младоженецът. Тъщата много харесвала Милен, признаха близки до семейството.

През март м.г. Тед Кочев получи личната си карта, с която стана най-новият жител на Пловдив. Това се случи на церемония в тържествената зала на общината. Кметът Иван Тотев му подари тениски със слогана "Заедно" на европейска столица на културата. Адресната регистрация на режисьора се води на ул."Кап. Райчо", където живеят негови роднини. Чиновнически гаф тогава запрати сценариста на чужд адрес да търси бащината си къща. Кочеф и съпругата му постояха отвън и съзерцаваха заключения имот на ул. "Драган Манчов". Впоследствие се оказа, че тази къща има съвсем други собственици и няма нищо общо с дедите на Кочев.