Забележителен ден бе вчера! Празнувахме Международния ден на мързела! 

Някой го празнуваха  в офиса, но шефовете негодуваха. Други бяха по предвидливи - отрано нагласили отпуската си, така че датата да бъде почетена и ознаменувана порядъчно със солидни количества мързел на пясъка или сред горската дъбрава! Едни празнували, други дори не подозирали за съществуването му... За пропусналите има надежда! Единственото усилие е да запомнят великата дата 10 август и всяка година да я почитат.

„Нека този ден не правим нищо. Запомнете, че винаги може да бъде открит нов, още по-добър начин на нищоправене”, това е записано под датата 10 август от положилите усилия празнуващи да го напишат.

Какво е кредото на пловдивчани обаче... този въпрос не даде мира на екипа на TrafficNews.bg цял ден. Е, решихме вместо да се чудим, да ги попитаме.

Така се натъкнахме на феноменалния айляк - царя на пловдивския мързел! Ако все пак сте пропуснали да чуете новия химн на леността в изпълнение на Царя, направете го сега.

Междувременно попитахме гражданите под тепетата отпразнуваха ли подобаващо всенародния празник. Случва ли им се често да се отдадат на леност, дали айляк е чист вид мързел и как точно се практикува по пловдивски. Е, само един от отговорите беше достатъчно съдържателен: "Айлякът е да си с пловдивски сладурани, мързелът е от жегата", заключи гражданинът.

Какво мислят пловдивчани за леността, айляка и отпразнуваха ли Международния ден на мързела, вижте във ВИДЕОТО, което подготвихме: