Маанета, кючеци и среднощен шумов тормоз – това изживяват всяка вечер пловдивчани, които живеят в Изгрев, в близост до Столипиново. За проблема ви разкрихме в серия от материали. Последният сигнал бе от пловдивчанин, който живее на „Дъбрава”. Той заяви, че в последните дни на юли всеки ден са подавани редица сигнали към 112 и 6 РУ, но не имало адекватни мерки от страна на полицията.

Наш репортер изпрати запитване до пресцентъра на МВР във връзка с поставените проблеми от нашия читател, както и за мерките, които се взимат заради силната музика. Ето и отговора, който е подписан от шефа на ОД на МВР – Пловдив Атанас Илков.

За месец юли т.г. в Шесто РУ, чрез тел. 112, са постъпили 151 сигнала за силна музика. При всички случаи на адресите са изпратени автопатрули на районното управление за извършване на проверки и вземане на необходимото отношение. Следва да се отбележи, че често във времевия период 19.00 ч.- 24.00 ч. се подават едновременно няколко съобщения за нарушения на нощната тишина и последователността при отработването им забавя реакцията на полицейските екипи. Също така  отработването на всеки сигнал предполага определено технологично време, както и внимателен подход особено при случаи, свързани с нарушаването на нощна тишина при провеждане на различни тържества с по-масова посещаемост, както и след употреба на  алкохол. Същевременно, според изискванията е необходимо и явяването на представители от Пловдивски общински инспекторат, които да извършат замерване на нивото на шума в помещенията и които вземат необходимите мерки съгласно Наредба за осигуряване на обществения ред на територията на Община Пловдив.  

Уведомяваме ви, че при проверките  са съставени 9 акта за установени административни нарушения по Закона за българските документи и 3 – по ЗМВР, за неизпълнение на полицейско разпореждане.