“Танцът не е нещо, което може да се обясни с думи. Той трябва да бъде изтанцуван”, твърди Пейдж Арден, а очевидно група пловдивски ентусиасти споделят изцяло мнението му.

Снощи мостът над Гребната бе окупиран от група млади пловдивчани, които ловко стъпваха в такт с вечерния ветрец. Стрийт танцьорите сякаш бяха понесени в магията на латино ритмите, която придаде на движенията им финес и чувство за извънземна лекота. Изпълняваната хореография е на кубинска салса, един определено разтърсващ и запленяващ стил.

Залязващото слънце отприщи страсти и еуфория, а изкусните движения на шестимата изпълнители озариха целия воден периметър. Мнозина минувачи се поспряха да се насладят и погледат спонтанния пърформанс, а погледите им зорко следяха бързото темпо на танца и неочакваните размени на партньори. Оказа се, че талантливите изпълнители са станали така изкусни, благодарение на отдадени тренировки и са част от танцова школа "Марипоса".

Танцовото настроение пленява душата на малки и големи и пренася една неопределима с думи емоция. Затова ви предлагаме да се докоснете до нея чрез видеото, качено от Антоанета Моллова на стената ѝ във фейсбук: