Отстраняването на Валери Симеонов  се иска, защото насажда етнически раздор и конфронтация, а на главния мюфтия – заради неговото бездействие срещу езика на омразата, обясни Яшар Асан. 

Крайният срок за оттеглянето на двамата е до първия работен ден след парламентарната ваканция, като в противен случай започват масови протести пред Народното събрание, заяви той. По думите му, в оглавявания от него Инициативен комитет  членуват стотици,  а привържениците му са хиляди, представляващи целия етнически спектър у нас, съобщава радио Пловдив. 

В движението участват роми, цигани, турци, българи, арменци и други,  които са готови да излязат на протести срещу насажданата междуетническа омраза, настоя Яшар Асан. Според него разследването на инцидента с битите деца в Асеновград се води пристрастно, защото главният виновник за всичко е на свобода.

Това е треньорът на малките гребци, който  е нанесъл първите удари и е предизвикал последвалото сбиване, категоричен е бившият общински съветник от ДПС. Като „знак за толерантност“  той обяви, че отменя готвените масови протести в Пловдив, с които заплаши в ултиматум преди две седмици заради конфликта в Асеновград.