И тази сутрин полицаи са в парк Лаута, където вчера беше разстрелян 43-годишният бизнесмен Данаил Божилов, предаде репортер на TrafficNews.bg. Те разпитват хората, които традиционно си разхождат сутрин домашните любимци или си правят сутрешната тренировка. Униформени с кучета обикалят периметъра и търсят оръжието на престъплението, което все още остава неоткрито.

„Извършителят на убийството на бизнесмен в Пловдив не е заловен”, каза в същото време гл. комисар Христо Терзийски, директор на ГД "Национална полиция" в предаването „Здравей, България”. Той допълни, че не са установили финансови взаимоотношения с партньори, които биха довели до смъртта му.

„Не изключваме възможността да е възникнал конфликт в парка, докато е разхождал кучето си, и това да е довело до фаталния инцидент”, заяви той и добави, че кучето е било намерено вързано до стопанина си.

Припомняме, застреляният мъж в парк Лаута всяка сутрин разхождал кучето си в парк Лаута, което вероятно било използвано от нападателите. Основната версия, по която работят криминалистите, е убийство. Мъжът бил на разходка с други собственици на кучета. Те се разделили към 9.30, а малко след това се чул изстрел, а минувачи намерили тялото му.

Мъжът се казва Данаил Божилов - 43-годишен  бизнесмен, собственик на студио за солариум в Пловдив, и НЕ е собственикът на фитнес клуб Даниел Божилов, както писаха други медии.  Убиецът е избрал внимателно мястото на екзекуцията, защото само то не е покрито от камери.

„Паркът е осветен и в него има 22 камери, включително и в началото на парка, няма друг толкова охраняван парк”, заяви кметът на район „Тракия” Костадин Димитров.

Подробностите вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: