Анелия Велева се отърва с най-леката мярка за неотклонение – "подписка", предаде репортер на TrafficNews.bg. Според магистратите показанията на двамата полицаи, които са разследвали случая и са свидетелствали срещу нея, са били противоречиви. Припомняме, по-рано днес, на влизане в съдебната зала близки на арестуваната повтаряха, че Анелия е "много свястна" и е "натопена". Същото твърдеше и адвокатът на Велева.

Интимният партньор на координаторката на НФСБ  обаче, с когото тя е била арестувана на магистрала "Тракия", остава в ареста. Както и всички останали, които бяха арестувани за трафик на бежанци. Според прокуратурата двамата пътували в пилотния автомобил на трафикантите, чиято задача била да разузнава дали на пътя има полицейски постове. 

Велева, която през цялото време запази пълно мълчание, се зарадва на свободата си, но отново не пожела да коментира нищо пред журналисти. 

Припомняме, арестуваните край Пловдив трафиканти на бежанци застанаха пред Районния съд, който гледа мерките им за неотклонение. Сред арестуваните са бивша барета, хасковлийка и координатор на НФСБ. 

37-годишната хасковлийка Калина Иванова е дърпала конците на канала, разбит в събота вечерта. Пищната блондинка бе арестувана заедно с още петима българи, в момент, в който са прекарвали петима мигранти - двама сирийци и трима иракчани от границата в посока София. Днес в съдебната зала се установи, че тарторката на групата е с... основно образование, предаде репортер на TrafficNews.bg.

Анелия Велева е координаторът на НФСБ за Костинброд. Бизнесдамата е бивш кандидат-депутат от партията на изборите през 2014 г. През 2015 г е кандидат за кмет от партията на Валери Симеонов в Костинброд, но получава едва 2%.