Проблемите на хората би трябвало да се решават от институциите. Така е редно. Затова, когато получим подобно писмо, ние сме доволни, че хората оценяват труда ни, но едновременно с това ни става тъжно, че пловдивчани предпочитат да си кажат болките на нас, журналистите, отколкото да ги поставят пред хората, чиято работа е да ги решават. 

В редакцията получихме писмо на наша читателка, което е изключително показателно за този феномен. Публикуваме го с незначителна редакторска намеса и без коментар. Даже и призив към съответните институции няма да отправим - повече от ясно е, че мерки трябва да се вземат!

"Първо искам да ви поздравя за добрата работа и за отношението към гражданите и Пловдив! Забелязах, че след вашето отразяване на проблема с дупката на бул. "Дунав" - тя беше отстранена. Очевидно Вашата медия има много по-силно въздействие от подаване на сигнал в общината. Затова реших да се обърна към Вас с молбата и надеждата, че чрез Вашето съдействие може да се постигне положителен резултат и с подобряване на пътната обстановка/настилка на бул. "Северен".

Ситуацията е следната:

Отсечката от болница "Св. Иван Рилски" до Автогара Север по бул. "Северен" е едно малко "минно поле". Пътят е осеян с дупки, вдлъбнатини и всякакви препятствия. Да не говорим, че платното за движение срещу болницата се е превърнало в постоянен паркинг за служители, посетители и живущите в район. Булевардът е много натоварен не само по време на пиковите часове, но и през целия ден - през него минават освен коли, автобуси и по-тежкотоварни превозни средства. Разминаването е почти невъзможно, особено при опит за заобикаляне на дупките.

Тъй като ежедневно ми се налага да пътувам по този маршрут - забелязвам, а и съм потърпевша от изключително рисковите ситуации, в които шофьорите попадат - разминаване на косъм от сблъсък или често попадане в капана на някои от кратерите и щетите по превозното средство са налице. От ТК Марица булевардът е павиран - там има потъвания на паветата, които принуждават шофьорите да се движат в лентата за насрещно движение, което отново създава ситуации за ПТП. Прилагам снимков материал на някои от дупките край болницата, ще забележите на една от снимките, че оттам минават и коне...

Надявам се на съдействие от Ваша страна.

Поздрави,

Ваша редовна читателка Д. Стефанова"