Единият от биячите на магистрала Тракия застава днес пред Районен съд – Пловдив днес. Магистратите ще разгледат постъпило искане от Районна прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Цветан, който нападна млад мъж и бременната му жена на магистралата край Пловдив.

Припомняме ви, че случката се разигра 19 юли 2017 г., около 9 часа, на автомагистрала „Тракия“ край Пловдив, в района на Карловски надлез, се движел лек автомобил, марка  „Фолксваген Пасат“, със софийска регистрация, управляван от обвиняемия Цветан П. В колата пътувал и Петър П., на 59 г. По същото време по отсечката се движел лек автомобил, марка „Опел“, с бургаска регистрация, управляван от 31-годишния Д.А., като в колата пътувала и 20-годишна жена. Двете коли се движели в посока към София.

В района на Карловския надлез обвиняемият Цветан се подразнил, че водачът на лекия автомобил „Опел“ се движел по-бавно и му пречел на движението, поради което решил да се саморазправи с него. Цветан го изпреварил, засякъл му пътя и го принудил да спре. Обвиняемият Цветан и спътникът му Петър слезли от лекия автомобил „Фолксваген Пасат“, а от другата кола слязъл водачът Д.А. Без да бъдат предизвикани, обвиняемият и неговият спътник нанесли удари с юмруци по главата и тялото на Д.А., който при опит да се защити ударил в лицето Петър. Той е настанен в болница и му предстои оперативно лечение, заради което не е привлечен като обвиняем към настоящия момент.

По делото са извършени активни процесуално-следствени действия. Изготвена е съдебно-медицинска експертиза, според която не са установени видими следи от травматични увреждания по лицето и тялото на 20-годишната жена. Тя е заявила в показанията си, че й е бил нанесен удар с юмрук в областта на корема, което не е потвърдено от установените по делото очевидци. Продължават следствените действия за изясняване дали е било упражнено насилие спрямо жената. Установено е, че пострадалият Д.А. е с лека телесна повреда – разкъсно-контузна рана на главата.

Днес обвиняемият Цветан  е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  До момента той е осъждан за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди, като му е било наложено условно наказание „лишаване от свобода“ с изпитателен срок, в който е извършено настоящето деяние. 

По досъдебното производство се извършват активните процесуално-следствени действия по установяване на фактическата обстановка, поради което Районна прокуратура-Пловдив призовава гражданите, които имат информация по случая да се свържат с разследващите органи.