Над 600 метра нов главен топлопровод ще бъдат положени в участък от булевард “Васил Априлов“. Става дума за отсечката от улица „Войнишка слава“ до булевард „Шести септември“. Това е последният етап от изграждането на изцяло нова топлопреносна мрежа по цялата дължина на булевард “Васил Априлов“. Строително-ремонтните дейности ще започнат веднага, след като се пусне движението в двете платна на булевард „Руски“. За поредното му забавяне четете ТУК.

Проектът по „Васил Априлов“ е свързан с изграждане на нова топлопреносната мрежа в район, където в миналото не е имало централно отопление. Новите топлопроводи ще позволят на редица здравни и социални обекти, както и на УМБАЛ „Свети Георги“ да се възползват от удобствата на централното топлоснабдяване. От EVN България Топлофикация обещават, че ремонтните дейности ще приключат до средата на октомври.

Това стана ясно на среща на представители на дружеството с областния управител Здравко Димитров. Губернаторът обсъди с тях актуалните инвестиционни проекти на електроразпределителното дружество. В срещата участваха председателят на управителния съвет на EVN България и заместник-председател на УС на дружеството Робърт Дик  и Костадин Величков, изпълнителен член на ръководството на “Електроразпределение Юг“. 

Акцент на инвестициите на електроразпределителното дружество през 2017 г. са изграждане на нови електропроводи и трафопостове, повишаване сигурността на захранването, намаляване на технологичните загуби и доизграждане на системата за дистанционно отчитане на електромерите, която позволява по-добър контрол срещу кражби на електроенергия, намалява технологичния разход и подпомага процеса за смяна на доставчик.