Небето над Пловдив почерня! Облаци постепенно ображдат града под тепетата. Тази вечер се очаква да завали и загърми. По данни на синоптиците значително количество дъжд се очаква да се изсипе над Пловдив. Ще настъпи и рязкото застудяване. 

За неделя е обявен оранжев код за интензивни валежи. Не са изключени и градушки. Температурите ще се понижат. Стойностите за почивния ден ще са между 20 и 25 градуса.

В понеделник ще бъде още по-хладно с градуси между 16 и 20. В следващите два дни носете със себе си чадър и яке. От вторник започва ново затоплюне, като през уикенда може спокойно да планирате плаж и забавления около водните атракции. 

За седем области на страната е обявен жълт код за обилни валежи и гръмотевична активност за 16 юли. Предупреждението е в сила за областите Монтанска, Врачанска, Плевенска, Великотърновска, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска. В тези райони се очаква да има значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури. Прогнозираните сумарни количества за денонощието са 15-35 л/кв.м. 

През нощта срещу понеделник валежите ще продължат и отново на много места ще са значителни.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за юли – слабо ще се повиши.

Над планините облачността ще е значителна, купесто-дъждовна. На много места ще има валежи и гръмотевични бури. Има условия за значителни количества. Ще духа силен североизточен вятър, а по билата преди обяд югозападен. Максимална температура на височина 1200 метра – около 15°, на 2000 метра – около 8°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 24°-26°. Температурата на морската вода е 21°-26°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала с тенденция на усилване, особено по южното крайбрежие.