Пореден нарушител на закона за движение по пътищата. Това сигнализира читател на TrafficNews.bg

Пловдивски шофьор опита да се намуши в така любимото за мнозина насрещно движение на булевард „Руски”. Опитите му обаче били секнати от друг водач. Той препречил пътя на наглеца и спрял.

След клаксони и знаци с ръка да мръдне, нарушителят слязъл и започнал да снима нашия читател. Виждайки, че няма да бъде пропуснат, водачът си отминал и не се стигнало до физическа саморазправа.

Това е поредното доказателство, че мерки за спирането на коли в насрещното трябва да бъдат взети. Още в началото на проблема патрулка бе позиционирана на улица "Преслав" и дебнеше за нарушители. Така - два-три дни, а след това ни вест, ни кост от униформени. Поставените знаци не говорят явно нищо на водачите, нито пък ги сплашват.

По думите на много пловдивчани, водачите перманентно си влизат в насрещното, а наглостта им е толкова голяма, че дори псуват и ругаят колегите си на пътя от правилната страна. В наши публикации сме ви показвали и случай, при който жена дори с ръка показвала на водач да се мръдне, а след отказ скръстила ръце и отказала да се премести.

В друга ситуация, без капка срам, шофьор наду клаксон на пешеходци, защото бързал да мине, без да го блъснат, и то в  насрещното.

Примерите станаха повече от мерките, които са предприети.