Двама шегаджии – Ник и Алекс, събраха овациите в нета с новото си видео, в което предлагат на напълно непознати госпожици да се омъжат за тях. Първите несполучливи опити на кандидат-женихите се случват на хорото, което всяка неделя се извива на площад „Централен“ в Пловдив.

Правят го, както си му е редът – с повече или по-малко внятно обяснение в любов, падане на колене и размятане на кутийка със сватбен пръстен. Често към тях в този момент се приближава и китарист, подрънкващ лирични трели.  

Ник и Алекс снимат със скрита камера експериментите си с нравите и морала на пловдивчанки, които неизменно реагират с кокетен смях. „Съжалявам, за първи път те виждам“, отказва дипломатично една от тях. „За непознат не мога“, отговаря друга. „Аз даже не те слушах“, признава трета.

Двамата веселяци не се посвеняват да се обърнат с предложение за брак и към чуждестранна гражданка на площад „Римски стадион“, пристигнала на летен отдих под тепетата. Крайният резултат е нулев откъм женитби, но пък се е получило забавно филмче, което се радва на все по-широк кръг почитатели в социалните мрежи.

Редно е да се отбележи, че за подобни задиряния на госпожици, в някои по-диви краища на България Ник и Алекс биха изяли здрав пердах, но в европейската столица на културата дори и това се превръща в изкуство.