Четири заведения в Пловдив са глобени с по 5 000 лева за работа след 23 часа. Това съобщи шефът на Общинския инспекторат Ангел Славов. Става въпрос за малки ресторанти – един в Капана, два район „Тракия“ и един в „Северен“, които нямат разрешение за удължено работно време, поясни той пред Дарик.
 
Текат и активни проверки за поставяне на маси на открито. Глобите за нарушители по  този параграф от общинската наредба варират от 2 000 до 20 000 лева. В Капана служители на местното ФБР вече маркират площите, за които заведенията имат издадени разрешителни.
 
„По този начин всеки, който забележи, че има повече маси и столове извън допустимото, може да подаде сигнал“, обясни шефът на Общинския инспекторат.
 
По думите му, в последно време най-много жалби от граждани са постъпили за разхождане на кучета без повод, без документи и без намордник. В тази връзка в средата на тази седмица стартират съвместни акции с Общинска полиция на Гребната база и Младежкия хълм, посочи Ангел Славов. Проверките ще се проведат в извън работно време - в ранните и късните часове на денонощието.