Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров днес връчи грамота и подаръци на жителите на блок 196 вход А, които поддържат градинката пред блока. Зеленият оазис там стана победител за месец май в конкурса „Цветен кът“, обявен от районната администрация.

Всеки месец три предблокови градинки в „Тракия“ ще бъдат отличавани с цел да се стимулират гражданите, които проявяват инициатива и с любов и грижи превръщат пространствата пред домовете си в прекрасни места, обясни идеята на своеобразното състезание районният кмет Костадин Димитров. Той връчи наградите на Теодор Халачев от вх. А на блок 196, който обясни, че заедно с негови съседи са изграждали градинката в продължение на година. Освен добре поддържан райграс тя радва жителите с красиви рози, японски вишни, лавандула и други растения.

Този месец победителите получиха пейка, градински инструменти, препарати, семена и разсад, осигурени от строителен хипермаркет „Алати“. Различни магазини в града са се ангажирали всеки месец да осигуряват награди за конкурса в „Тракия“.